Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

C# dilinde Object dershaneını kullanmanın nedenleri ve nite kullanılması gerektiği zirda açıklanmıştır:

Public erişim belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

O veriyi kullanabilmek bağırsakin unboxing çalışmalemleri yaparız.Object bilgi tipi bu özelliğiyle bizlere nispeten kolaylık sağlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra zaruri tiplere Convert edebiliriz…

Örneğin veritabanından bir kayıt silindiğinde bir metodun çallıkıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması delegate ile binalır.

derslikını BankAccount ferahlettik sonrasında, bayağıdaki kodda LineOfCreditAccount gösterildiği kabil oluşturucuyu yeni esas oluşturucuyu çağıracak şekilde değaksiyontirebilirsiniz:

Bu şifre, aynı nesneye başlangıçvuran iki nesne mebdevurusu oluşturur. Bu nedenle, eliyle object3 nesnede yapılan tüm tadilat ahir kullanımlarına object4yansıtılır. Sınıfları baş alan nesneler C# Object Kullanımı referans ile başlangıçvurduğu midein, sınıflar referans türleri olarak bilinir.

Object derslikı, C# dilindeki en kök sınıftır ve birhayli anayasa alışverişlevi dâhilerir. Bu medarımaişetlevler beyninde nesne oluşturma, denklik kontralaştırması ika, hash kodu ahiz kabil kârlemler bulunur.

Asliye dershane oluşturucusunun bağımsız değmedarımaişetkenlerini geçirebilen bir oluşturucu bildirirsiniz. Kötüdaki kod, derunin oluşturucuyu InterestEarningAccountgösterir:

Fevkdaki örnekte “var” bileğanlayışkeni field’i temsil paha. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak geçişsiz. Property nöbetlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanılamamlamaya ister yoktur.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi midein event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

WordWrap:İlgili Texbox'daki makaslamakların düz devam edilmesini yada bi zir satıra geçmesini ayarlar.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan yazgılmasını ayarlar.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve vesair sınıflara miras olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı çalışmalemler karınin kullanabildiğimiz metotlardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *